konsultacje on-line

DIETETYCY

Zdrowe odżywianie to fundament dobrego samopoczucia i długowieczności. Wybór współpracy z dietetykiem może przynieść wiele korzyści zarówno dla zdrowia fizycznego, jak i psychicznego.

Skorzystanie z usług dietetyka to inwestycja w zdrowie, która przynosi długotrwałe korzyści. Bez względu na to, czy chcesz schudnąć, poprawić wyniki sportowe, czy lepiej zarządzać stanem zdrowia – dietetyk pomoże Ci osiągnąć Twoje cele zdrowotne w sposób profesjonalny i skuteczny.

deitetyk

JULIA KACPRZAK – MGR DIETETYKI KLINICZNEJ

Jestem dietetykiem klinicznym. Swoją wiedzę kształciłam przez 5 lat studiując na Pomorskim Uniwersytecie Medycznym. Ukończyłam je zdobywając tytuł magistra. W ramach pracy licencjackiej napisałam przegląd aktualnej wiedzy na temat wpływu diety bezglutenowej na przebieg stanu zapalnego w chorobie Hashimoto, a następnie na studiach magisterskich postanowiłam kontynuować ten temat i zbadałam ten wpływ na grupie pacjentów, analizując zmiany w poziomie pochodnych kwasów tłuszczowych z krwi u grupy badanych.

Dietetyka to moja pasja, chętnie biorę udział w webinariach i szkoleniach z tej dziedziny. Do tej pory zdobyłam certyfikaty między innymi ze szkolenia pt.: “Autyzm i dieta: Co mówi nauka, mity i wyzwania”, poza tym ze szkolenia na temat diety low FODMAP i probiotykoterapi w zespole jelita nadwrażliwego czy diety MODULEN-owej od Nestle, która ma zastosowanie w chorobie Leśniowskiego-Crohna (CDED) oraz z diety ketogenicznej. Uczestniczę również aktualnie w szkoleniach na temat zaburzeń organizmu w przebiegu autyzmu i wsparcia dietetycznego w tym aspekcie.

Najbardziej interesuje się potencjałem wpływu diety na zaburzenia osi mózgowo-jelitowej, modulowanie mikrobioty jelitowej czy poprawę funkcjonowania bariery jelitowej oraz metodami leczenia żywieniowego w chorobach autoimmunologicznych, tj. na przykład Hashimoto, celiakia i wsparciem układu odpornościowego w przebiegu chorób.

© 2024 

Fundacja KREAKTOR