konsultacje on-line

DIETETYCY

Zdrowe odżywianie to fundament dobrego samopoczucia i długowieczności. Wybór współpracy z dietetykiem może przynieść wiele korzyści zarówno dla zdrowia fizycznego, jak i psychicznego.

Skorzystanie z usług dietetyka to inwestycja w zdrowie, która przynosi długotrwałe korzyści. Bez względu na to, czy chcesz schudnąć, poprawić wyniki sportowe, czy lepiej zarządzać stanem zdrowia – dietetyk pomoże Ci osiągnąć Twoje cele zdrowotne w sposób profesjonalny i skuteczny.

deitetyk

JULIA KACPRZAK – MGR DIETETYKI KLINICZNEJ

Jestem dietetykiem klinicznym z tytułem magistra, który uzyskałam po 5-letnich studiach na Pomorskim Uniwersytecie Medycznym. W ramach pracy licencjackiej napisałam przegląd aktualnej wiedzy na temat wpływu diety bezglutenowej na przebieg stanu zapalnego w chorobie Hashimoto, a na studiach magisterskich postanowiłam kontynuować ten temat, badając ten wpływ na grupie pacjentów, analizując zmiany w poziomie pochodnych kwasów tłuszczowych z krwi.

Mam holistyczne podejście, co oznacza, że patrzę na zdrowie pacjenta jako całość. Wierzę, że tylko całościowe podejście do zdrowia pozwala na osiągnięcie trwałych efektów. Dlatego podczas wizyty ze mną możesz liczyć na indywidualne podejście, szczegółową analizę oraz konkretne zalecenia, które pomogą Ci poczuć się lepiej i odzyskać pełnię zdrowia.

Zapraszam serdecznie na konsultację, aby wspólnie znaleźć rozwiązania idealnie dopasowane do Twoich potrzeb zdrowotnych i żywieniowych!

 Dietetyka to moja pasja, chętnie biorę udział w webinariach, kursach i szkoleniach z tej dziedziny. 

Najbardziej interesuje się potencjałem wpływu diety na zaburzenia osi mózgowo-jelitowej, modulowanie mikrobioty jelitowej czy poprawę funkcjonowania bariery jelitowej oraz metodami leczenia żywieniowego.

Nieustannie poszerzam swoją wiedzę, aby zapewnić moim pacjentom najwyższy poziom opieki dietetycznej. Ukończyłam zaawansowane kursy z interpretacji Panelu MTHFR prowadzone przez światowej klasy eksperta, dra Bena Lyncha. Dzięki tej wiedzy mogę podejść do problemów zdrowotnych moich pacjentów w sposób niezwykle precyzyjny, analizując ich predyspozycje genetyczne i dostosowując zalecenia żywieniowe do ich indywidualnych potrzeb.

Ukończone kursy i szkolenia:

„Jelita – korzenie zdrowia” – Dr n. med. Magdalena Cubała-Kucharska

„Skuteczne strategie dietetyczne wspierające terapię i funkcjonowanie dorosłych i dzieci ze spektrum autyzmu” – mgr Edyta Węcławska
„KPU – Kryptopiroluria w gabinecie trychologicznym” – mgr Edyta Węcławska

„Histamine and Mast cells” – Dr Ben Lynch
„Histamine Intolerance” – Dr Ben Lynch
„How to support ADHD/ADD” – Dr Ben Lynch
„Methylation & clinical nutrigenomics” – Dr Ben Lynch
„Maternal and pediatric implications due to MTHFR” – Dr Ben Lynch
„Methylation summit 2014” – Dr Ben Lynch
„MTHFR & methylation dysfunction in pediatrics” – Dr Ben Lynch

 „Projekt MIKROBIOTA: candida” – Liliana Owczar

„Interpretacja wyników badań kwasów organicznych” – Liliana Owczar
„Interpretacja panelu genetycznego w kierunku trombofilii wrodzonej” – Liliana Owczar
„Histamina: szukamy realnych przyczyn” – Liliana Owczar
„Mastermind: pasożyty” – Liliana Owczar

„MTHFR to nie wszystko, czyli jak rozsądnie podejść do polimorfizmów genetycznych” – Aleksandra Dziadek
„AUTYZM, ADHD, HNB – opracuj Skuteczną Strategię Zdrowotną”Aleksandra Dziadek

 • „Autyzm i dieta: Co mówi nauka, mity i wyzwania” –  dietetyk Justyna Jessa
„Dieta Low FODMAP i probiotykoterapia w zespole jelita nadwrażliwego.” – dietetyk kliniczny Olga Mrawiec
„Dietoterapia i strategie terapeutyczne w chorobach jelit: celiakia, nieswoiste zapalenia jelit, zaparcia, IBS, SIBO.” – dietetyk Justyna Jessa
„Dieta ektogeniczna od podstaw.” – Dietetyk sportowy: Justyna Mizera
„Najnowsze rekomendacje PTGIP 2024. Suplementacja folianami, witaminami z grupy B oraz choliną w okresie przedkoncepcyjnym, ciąży i laktacji.” – Anna Gadzińska-Kryjak
„Optymalizacja leczenia choroby Hashimoto. Synergia farmakoterapii i zmian żywieniowych.” – Anna Gadzińska-Kryjak
„Bezpieczeństwo suplementacji omega-3. Czy suplementacja omega-3 jest bezpieczna? Działania niepożądane i interakcje z lekami.” – mgr Anna Brandys
„Rola kwasów EPA i DHA w profilaktyce i leczeniu niealkoholowej choroby stłuszczeniowej wątroby” – dietetyk kliniczny i sportowy Mateusz Durbas
„Znaczenie kwasów omega 3 w depresji: EPA vs DHA” – dr n. o zdr. Damian Parol

KONFERENCJE
• II Certyfikowana Konferencja Naukowa NucleoCare

 

 

 

© 2024 

Fundacja KREAKTOR